Dr. Corina

Tratament in Herpes.. mda, exista. Nu vindeca dar …il rareste!! :)

In Afectiuni dermatologice, Boli venerice on January 15, 2009 at 6:40 PM

OK, toti dermatologii (si nu numai, si tot felul de alti medici) va vor spune ca NU EXISTA TRATAMENT PENTRU HERPES. Care este adevarul? Pai este nuantabil:

-partea proasta – nu exista tratament curativ pt herpes simplex (care sa VINDECE herpesul)- virusul odata luat ramane in organism forever, si reapare cand si cand.. mai precis cand scade imunitatea..


-partea fericita:  daca aveti herpes frecvent, oral sau genital, sau daca simtiti inainte sa apara herpesul (de obicei se simt niste intepaturi locale si o senzatie de disconform..)  atunci exista tratament de aplicat, tratament care face urmatoarele doua lucuri:

1. scade durata de evolutie a herpesului

2. face sa apara mult mai rar herpesul


Si ma refer la Aciclovir 2 g/zi timp de 3-5 zile la aparitia de herpes bucal sau genital, urmat timp de 1 an de Aciclovir 1,2 g/zi.

Dupa 1 an se opreste tratamentul si se astepata sa se vada daca mai apare sau nu herpes atat de frecvent. Aceasta se numeste terapia supresiva cu Aciclovir in herpes simplex. (NU se administreaza dozele astea la batrani sau la cei cu probleme renale, si pacientul trebuie sa bea mult apa in rasptimul acesta pentru ca medicamentul sa nu precipite in rinichi- poate da necroza trubulara acuta). Ca idee, e mai bun (si mai ieftin) Aciklovirul de la firma Belupo, cel cu K..

Mai se folosesc Valaciclovir si Famciclovir, tot asa in terapii dintr-astea de 1 an. Sigur, nu se recomanda sa administrati vreun tratament fara sa va vada inainte un medic..

Ideea este ca..recurentele (reaparitiile) herpesului se raresc cu timpul.

Sa nu uit: daca va stiti cu herpes genital sau stiti ca partenerul are herpes genital (el va spune probabil ca “a avut”, dar sigur ca inca are..) este indicat sa va protejati in timpul actului sexual : utilizat prezervativul!!

…V-am spus ca doar 1 din 4 pacienti infectati cu herpes genital stie ca are acest herpes genital? 3 din 4 pacienti nu stiu sa aiba virusul, de multe ori fiind asimptomatic, fara manifestari… Deci da, poate si eu am herpes genital, si voi…

in ceea ce ma priveste as putea sa fac niste anticorpi anti HSV tip 2 -anticorpii impotriva herpesului genital.. dar n-am ajuns inca, si nici nu sunt asa curioasa, trebuie sa marturisesc 🙂

  1. pai si daca stii ca partenerul are/a avut herpes genital (sau condiloame genitale), dar vreti sa faceti copii… ce e de facut atunci?

  2. in cazul in care partenerul are herpes genital si vreti sa faceti copii atunci faceti copii cu conditia ca nasterea sa se faca prin cezariana pentru ca altfel, printr-o nastere pe cale natural copilul va fi infectat si el cu virusul herpetic.

  3. in mare si pentru certitudine anamaria are dreptate! discutia este intrucatva nuantabila; trebuie sa retinem ca 25-30% dintre persoane au herpes genital (au anticorpi anti HSV-2) si doar 1/4 sunt cazuri manifeste cel putin o data in viata. teoretizand, sansele unei contaminari la un contact sexual unic cu coit extravaginal sunt minime; iarasi, partenerul care a prezentat cel putin un episod de herpes genital nu reprezinta nu o indicatie absoluta pentru cezariana.
    Condiloamele nu prezinta risc pentru sarcina/copil, virusul implicat in condiloamele genitale nu este cel HIGH-RISK din cancerul de col uterin..
    multumiri anamaria

  4. am o problema,am herpes genital,mi s-a dat tratament cu aciclovir,dar nu mi s-a spus ce tip de herpes este si cat de complicat defapt este aceasta boala.problema in sine ar fi ca la fiecare 2 saptamani imi reapare…ce sa mai fac?e jenant…ma trezesc dimineata cu cate un cos sa-i zic asa in aceeasi zona care ustura si doare.consum un tub de aciclovir 50mg la 2 luni,nu mi se pare normal.ce e de facut?

  5. D-na doctor sunteti o persoana foarte speciala pentru ca abordati cu atata usurinta si profesionalism aceste aspecte. Daca oamenii ar fi atat de deschisi si cu bun-simt ca si dumneavoastra, ar fi mai multa fericire in lume . Serios ! Vorbesc in calitate de barbat, Noi barbatii tindem sa fim mai superficiali, si intotdeauna apreciem o femeie care stie sa puna problema…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: